Nagyon szeretem mindazt, ami a tengerekben, óceánokban fellelhető és ehető.
Itt egy gyorsan elkészíthető, remek recept aki szereti, vagy esetleg kipróbálná. Összetevőket tekintve egészséges, laktató.
Elkészítés 1 főre számolva:
A sós vízben mefőzöm a spagetti tésztát. Közben egy tapadásmentes edényben pirítom a garnélát, és forgatom. Kb 5-10 perc múlva ráteszem az olivaolajat, petrezselymet és az áttört fokhagymát. Ezek után összekeverem, hagyom rottyanni párszor, és fedő alatt hagyom állni még 5 percet. Az edény ezalatt már nincs a tűzön.
A vizet szűröm, majd összekeverem a garnélával. A tetejére mehet egy kis reszelt parmezánsajt. Az íze valami isteni. Jó étvágyat hozzá!!
Figyelem: mogyoróallergiában szenvedőknek ez az étel tilos, mivel allergiás reakciót válthat ki!!
Hozzávalók:
- egy evőkanál olivaolaj
- 200 g garnélarák (pucolva)
- 3 fej fokhagyma (pucolni, majd összenyomni)
- egy teáskanál apróra vágott petrezselyem
- sós vízben főtt spagetti tészta (egy bő maréknyi)
- parmezánsajt (reszelve)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: