Outpoken

Tengeri herkentyű

Nagyon szeretem mindazt, ami a tengerekben, óceánokban fellelhető és ehető.

Itt egy gyorsan elkészíthető, remek recept aki szereti, vagy esetleg kipróbálná. Összetevőket tekintve egészséges, laktató.

Elkészítés 1 főre számolva:

A sós vízben mefőzöm a spagetti tésztát. Közben egy tapadásmentes edényben pirítom a garnélát, és forgatom. Kb 5-10 perc múlva ráteszem az olivaolajat, petrezselymet és az áttört fokhagymát. Ezek után összekeverem, hagyom rottyanni párszor, és fedő alatt hagyom állni még 5 percet. Az edény ezalatt már nincs a tűzön.

A vizet szűröm, majd összekeverem a garnélával. A tetejére mehet egy kis reszelt parmezánsajt. Az íze valami isteni. Jó étvágyat hozzá!!

Figyelem: mogyoróallergiában szenvedőknek ez az étel tilos, mivel allergiás reakciót válthat ki!!

Hozzávalók:

  • egy evőkanál olivaolaj
  • 200 g garnélarák (pucolva)
  • 3 fej fokhagyma (pucolni, majd összenyomni)
  • egy teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • sós vízben főtt spagetti tészta (egy bő maréknyi)
  • parmezánsajt (reszelve)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!