Tengeri herkentyű

Nagyon szeretem mindazt, ami a tengerekben, óceánokban fellelhető és ehető.

Itt egy gyorsan elkészíthető, remek recept aki szereti, vagy esetleg kipróbálná. Összetevőket tekintve egészséges, laktató.

Elkészítés 1 főre számolva:

A sós vízben mefőzöm a spagetti tésztát. Közben egy tapadásmentes edényben pirítom a garnélát, és forgatom. Kb 5-10 perc múlva ráteszem az olivaolajat, petrezselymet és az áttört fokhagymát. Ezek után összekeverem, hagyom rottyanni párszor, és fedő alatt hagyom állni még 5 percet. Az edény ezalatt már nincs a tűzön.

A vizet szűröm, majd összekeverem a garnélával. A tetejére mehet egy kis reszelt parmezánsajt. Az íze valami isteni. Jó étvágyat hozzá!!

Figyelem: mogyoróallergiában szenvedőknek ez az étel tilos, mivel allergiás reakciót válthat ki!!

Hozzávalók:

Tovább a blogra »